Małżonkowie pozostający we wspólności majątkowej małżeńskiej mogą być jednym podatnikiem VAT
Tak w każdym razie wynika z przełomowego wyroku Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej (dalej: TSUE) C-213/24. Ten wpis da Ci odpowiedź na następujące pytania: Kto jest podatnikiem VAT w świetle Dyrektywy 2006/112/WE? Zgodnie z art. 9 ust. 1 Dyrektywy 2006/112/WE „podatnikiem"…
